Activiștii pentru protecția animalelor: „Orașul iarăși pierde timp în soluționarea problemei animalelor fără stăpân”

caini vagabonzi
Foto:Facebook/SCPA-Sectia de Control si Protectia a Animalelor mun. Chisinau

Secția de Control și Protecția a Animalelor a menționat că Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare din subordinea Consiliului Municipal Chișinău trage de timp în procesul de implementare a bazei de date a animalelor de companie cu și fără stăpân.

Potrivit celor de la Secția Control și Protecție a Animalelor, aceștia au pregătit de mult timp toate procedurile și actele pentru a putea începe procesul de înregistrare a câinilor cu stăpân, dar conducerea direcției de câteva luni deja, nu dă start acestui proces.

„Cu privire la această problemă au fost scrise note informative, dar acestea au rămas fără răspuns. Orașul iarăși pierde timp în soluționarea problemei animalelor fără stăpân”, au menționat reprezentanții secției.

Conform comunicatului, în acest timp crește numărul animalelor abandonate și a plimbărilor nesupravegheate, ceea ce duce în mod direct la creșterea numărului de animale fără stăpân pe străzi.

Conform ultimelor informații, baza de date va fi transferată noii întreprinderi, care va avea acces la toți deținătorii de animale. Acest lucru ar fi o încălcare directă a prevederilor Regulamentului și o încercare de a limita împuternicirile secției.

Mai jos, este atașată Decizie nr. 9/7 din 19.07.2022 „Cu privire la punerea în aplicare a Registrului municipal al animalelor de companie din municipiul Chișinău (sistem informațional automatizat de colectare, stocare și prelucrare a datelor cu privire la animalele de companie identificate) și de aprobare a Regulamentului privind modul de ținere a Registrului”.

Public Publications 39203408 Md 9 7 by Sircu Ana Maria on Scribd


Amintim că, la începutul lunii ianuarie curente, activiștii pentru protecția animalelor au fost revoltați de faptul că Primăria municipiului Chișinău a alocat pentru anul 2023 Secției de Control și Protecției a Animalelor doar 1,5 milioane de lei – bani destinați pentru proiectele pentru animale –, iar Necropolei de animale din Chișinău i-au fost alocate șapte milioane de lei.

Conform Secției de Control și Protecției Animalelor din municipiul Chișinău, în decurs la anul 2022, la Necropola de animale au murit 135 de câini, iar ANSA a interzis plasarea câinilor la Necropola din cauza lipsei de autorizație și condițiilor necorespunzătoare normelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente