Resturile unei rachete au fost descoperite la Briceni. Acestea ar proveni din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei

racheta
Foto:MAI

O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit în zona sectorului Poliției de Frontieră Larga, raionul Briceni, resturile unei rachete provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Odată descoperite resturile presupusei rachete, s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, echipele Bombteh ale IGP, precum și procuratura raionului Briceni.

Poliția de Frontieră împreună cu angajații Inspectoratului de Poliție Briceni asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii.

Acesta este cel de-al patrulea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamente asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursă: Telegram/MAI

Amintim că, pe 14 ianuarie, pe teritoriul Republicii Moldova au fost depistate resturile unei rachete provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

În decembrie 2022, un obiect exploziv a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în apropierea orașului Briceni. Acesta a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră care, din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-a intensificat gradul de atenție.

În dimineață zilei de 31 octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. 


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente