MAI anunță că o rachetă rusească a căzut în nordul Moldovei după ce a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean

My project-1
Foto: Maxim Chumash

În această dimineață o rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că a luat toate măsurile de protecție cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea din țara noastră.

„La moment nu sunt înregistrate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuințe din Naslavcea au fost sparte.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineața a avut loc un atac rusesc cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 kilometri de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean”, scrie MAI.

Sursă foto: Maxim Chumash

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona pentru a evita eventuale pericole, iar o grupă de documentare se află la fața locului.

Totodată, Ministerul Apărării anunță că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova: „Fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente