Resturile unei rachete provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei au fost descoperite la Briceni

signal-2023-01-14-161648_002
Foto: MAI

În raionul Briceni au fost depistate resturile unei rachete. Amintim că, astăzi, Rusia a bombardat masiv Ucraina, provocând mai multe pagube. Este cel de-al treilea caz în care resturile unor rachete cad pe teritoriul Republicii Moldova în urma bombardamentelor rusești din Ucraina.

Potrivit MAI, ca urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după-amiază, în zona sectorului de frontieră Larga, raionul Briceni, resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, IGPF a pus în aplicare planul de contingență și a sporit numărul patrulelor de poliției pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat Serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale Procuraturii.

Este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. Ca și în cazurile precedente, se întreprind toate acțiunile necesare, conform procedurii, de către instituțiile abilitate.

UPDATE: conform ultimelor date, cel puțin cinci persoane au murit, iar 27 de persoane au fost rănite în urma atacului rus din orașul Dnipro, a declarat șeful Administrației militare regionale Dnipropetrovsk, Valentân Reznicenko.

Astăzi, mai multe regiuni ale Ucrainei au fost bombardate masiv. Potrivit presei ucrainene, în orașul Dnipro la moment sunt cel puțin 10 răniți. Doi dintre ei sunt copii. S-a raportat că de sub dărâmături se aud țipete de oameni.

Amintim că, în dimineață zilei de 31 octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente