„Mereu mi-a plăcut să studiez.” Magdalena Stratu, absolventa cu 10 pe linie la bac, povestește cum a atins această performanță

Foto: Magdalena Stratu/arhivă persoonală

Au rămas mai puțin de patru luni până la examenul național de bacalaureat 2023. De aceea, echipa #diez a decis să vă prezinte experiența a 10 absolvenți dintre acei 49 care au obținut nota 10 pe linie la sesiunea de bacalaureat din 2022. Cea de-a patra tânără care va împărtăși din experiența sa de la examenele de bacalaureat este Magadalena Stratu, absolventa Liceului Teoretic „Ștefan Holban” din satul Cărpineni, raionul Hâncești. În prezent, Magdalena studiază la Facultatea de Economie și Management din cadrul Universității din Parma, Italia (Università degli Studi di Parma, UNIPR).

Magdalena a studiat la profil real, respectiv a avut de susținut examenele de bacalaureat la matematică, la limba și literatura română, la limba franceză și la chimie. Tânăra consideră că nota 10 pe linie la bac nu a fost un obiectiv greu de atins. Totuși, ea recunoaște că a avut unele rețineri în timpul probei de limba și literatura română.

Sursă: Magdalena Stratu/arhivă personală

În cazul Magdalenei, informațiile primite la școală au fost mai mult decât suficiente pentru a-i asigura succesul la bac. Astfel, tânăra și-a luat ore suplimentare doar la matematică.

„Informațiile primite la școală au fost mai mult decât suficiente. Totodată, am rezolvat foarte multe teste din anii precedenți. Această practică m-a ajutat enorm. Cu toate acestea, matematica a fost și este materia mea de suflet și tocmai din acest motiv, pentru a primi mai multă informație, am luat ore suplimentare la această disciplină, fapt care mi-a făcut mai ușoară pregătirea pentru examen.”

Sursă: Magdalena Stratu/arhivă personală

Magdalena ne-a dezvăluit care este cheia succesului și cum a reușit să obțină patru note de 10 la examenele de bacalaureat. Din spusele tinerei am înțeles că un rol decisiv în pregătirea pentru bac îl joacă studiul sistematic și gestionarea corectă a timpului.

„Studiul sistematic este cheia succesului. Este mult mai simplu să reții informațiile din programa școlară dacă studiezi câte două ore în fiecare zi decât dacă lași totul pentru ultimul moment. Ca studiul să fie eficient și calitativ, e extrem de important să înțelegi materia și să îți formulezi ideile în modul în care îți este mai simplu să le reții, iar atunci când ai momente în care ceva nu îți este clar sau ceva pare greu de înțeles, să nu eziți să întrebi profesorul pentru a clarifica totul la timp. Să respecți programul de somn și să înveți a-ți stabili prioritățile în așa fel încât sănătatea și starea ta de bine să nu aibă de suferit.”

Sursă: Magdalena Stratu/arhivă personală

Pentru Magdalena examenele de bacalaureat nu au fost o provocare, ci mai degrabă au constituit o modalitate excelentă de a-și verifica cunoștințele și de a-și etala punctele forte. Din acest motiv tânăra nu s-a simțit stresată în perioada examenelor.

„Mereu mi-a plăcut să studiez și am făcut-o cu plăcere. Probabil acesta este motivul pentru care nu am simțit că depun efort suplimentar în timpul pregătirii pentru bac, iar la examene doar mi-am dorit să reușesc să îmi expun cât mai bine gândurile și cunoștințele acumulate pe parcursul anilor. Nu pot să nu remarc și faptul că am avut profesori extrem de competenți, care au făcut ca procesul de pregătire să fie mult mai simplu și agreabil.”

Sursă: Magdalena Stratu/arhivă personală

Lista completă a elevilor și elevelor care au obținut 10 pe linie la sesiunea de bacalaureat 2022 poate fi văzută aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente