Armata Ucrainei a distrus un post de observare rusesc. Cele mai importante evenimente din a 335-a zi de război

razboi
Foto: Міністерство оборони України

Astăzi este a 335-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Soldații armatei Rusiei au bombardat orașul Ceasiv Iar. Cel puțin nouă clădiri au fost avariate, iar rețelele de alimentare cu electricitate și gaze au fost întrerupte. În urma acestui atac, o persoană a fost ucisă și altele două au fost rănite. Despre asta a anunțat șeful Administrației militare regionale (AMR) Donețk, Pavlo Kârâlenko, pe canalul său de Telegram.

🟣 Forțele armate ale Ucrainei au respins atacurile inamice de lângă orașul Bahmut și de lângă alte 10 așezări din Donbas. Regiunile în care s-a reușit respingerea atacurilor din partea armatei ruse au fost raportate într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Statului Major al Forțelor Armate din Ucraina.

🟣 Delegația ucraineană a predat Rusiei 748 de apărători răniți care se aflau în captivitate. „În cadrul acordurilor încheiate, delegația ucraineană a predat părții ruse 748 de apărători răniți și grav bolnavi ai Ucrainei, care sunt în prezent ținuți captivi de statul agresor, pentru a le verifica, a stabili locul lor de reședință și starea de sănătate”, a menționat comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului, Dmâtro Lubineț, într-o postare pe Telegram.

🟣 Patinatorul artistic ucrainean în vârstă de 25 de ani Dmâtro Şarpar a murit în luptele cu invadatorii ruși lângă orașul Bahmut. Moartea sportivului a fost raportată într-o postare publicată pe Facebook de către Skate Ukraine. Potrivit organizației, sportivul a murit pe 23 ianuarie.

🟣 Forțele Armate ale Ucrainei au distrus un post de observare rusesc situat lângă orașul Bahmut. În urma atacului, 25 de soldați ruși au fost omorâți. Potrivit Gărzii Naționale, focul de mortar și de artilerie asupra orașului Bahmut a fost reglat de la acest post de observație, transmite unian.net.

🟣 În timpul acestei zile, soldații ruși au lansat cinci lovituri cu rachete și 13 lovituri aeriene asupra țintelor civile în orașul Kosteantânivka din regiunea Donețk. Această informație a fost confirmată de către Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei într-o postare publicată pe Facebook.

🟣 Forțele Armate ale Ucrainei au atacat cazarma cu 200 de ocupanți ruși din Mariupol. „Astăzi, pe la 10.00 dimineața, am intrat exact în barăcile ocupanților, pe care membrii grupului de rezistență din Mariupol au marcat-o cu o zi înainte”, a declarat Petro Andriușcenko, consilier al primarului Mariupolului, într-un mesaj pe Telegram.

🟣 Astăzi, invadatorii ruși au atacat orașul Herson. Soldații ruși au tras într-o maternitate, într-o școală și într-o clinică. Nu au fost înregistrate victime la școală sau clinică. Cu toate acestea, ferestrele și ușile au fost sparte. În plus, fragmente dintr-un obuz rusesc au lovit conducta de gaz, informează Departamentul de poliție al districtului Herson într-un mesaj pe Telegram.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente