O jucătoare de tenis originară din Republica Moldova s-a clasat în topul celor mai bune tenisiste la nivel mondial

josephine-gasser-cv83wpGtFtg-unsplash
Foto: Josephine Gasser

Cristina Bucșa este o tenismenă originară din orașul Chișinău, care reprezintă naționala Spaniei în cadrul competițiilor care vizează acest sport. Jucătoarea de tenis a devenit prima moldoveancă care s-a calificat pe tabloul principal al primului mare turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Totodată, Cristina Bucșa a ajuns în top 100 Women’s Tennis Association (WTA).

În această perioadă are loc cea de-a 111-a ediție a turnelui Australian Open, desfășurat în intervalul 16-23 ianuarie 2023. Ediția din acest an are loc la arena sportivă Melbourne Park din Australia. În această săptămână se desfășoară calificările pentru Australian Open, iar Cristina Bucșa s-a calificat pentru al doilea an consecutiv pe tabloul principal Gland Slam.

Tenismena a debutat în calificările Australian Open 2023 într-un meci contra australiencei Kaylah McPhee, pe care a învins-o cu scorul 6-4, 6-0. În confruntarea decisivă din preliminarii împotriva tenismenei japoneze Nao Hibino, jucătoarea Cristina Bucșa, care concurează pentru naționala Spaniei, a reușit să se impună cu scorul 7-6, 6-2.

Cristina Bucșa s-a poziționat pe locul 86 în clasamentul WTA la dublu, iar în clasamentul mondial al celor mai bune jucătoare de tenis din lume aceasta a ocupat locul 102.

Sursă: flashscore.ro
Sursă: wtatennis.com

În primul tur al competiției Australia Open 2023, jucătoarea originară din Republica Moldova o va întâlni pe nemțoaica Eva Lys. Tenismena, care reprezintă naționala Spaniei, este antrenată de tatăl ei Ion Bucșa, fost biatlonist care a reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice din anii 1998 și 2002.

Cristina Bucșa a evoluat și anul trecut pe tablourile principale de la turneele de tenis US Open și Roland Garros.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente