Poliția a arestat 16 protestatari ai partidului „ȘOR”, dintre care trei minori și o persoană în căutare penală

SOR proteste
Foto:partidulsor.md

Poliția Republicii Moldova a anunțat că chiar de la începutul acțiunii de protest desfășurată astăzi de partidul „ȘOR”, deja 16 persoane, printre care trei minori fără supraveghere, au fost duse la inspectorat pentru identificare și documentare. 

Potrivit informațiilor, ulterior, s-a stabilit că una dintre aceste persoane se afla în căutare penală.


Amintim că Poliția Republicii Moldova a informat că astăzi, 18 noiembrie, începând cu ora 13.00, Partidul Politic „ȘOR” va organiza o acţiune de protest în fața sediului Procuraturii Generale din centrul capitalei.

Reamintim că procurorii au deschis un dosar pe marginea finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”. În cadrul dosarului, au fost efectuate peste 100 de percheziții. Tot în cadrul aceluiași dosar a fost reținută Marina Tauber, care recent a trecut din penitenciar în arest la domiciliu.

Pe 16 septembrie, curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat procurorei-șefe a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, o scrisoare prin care solicită examinarea circumstanțelor cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor Partidului Politic „ȘOR” în campania electorală din cadrul alegerilor noi din 29 mai, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente