Investigațiile în cadrul dosarului finanțării ilegale a Partidului „Șor” continuă. CEC a depus o sesizare la Procuratura Anticorupție

partidul sor
Foto: Partidul „ȘOR”/Facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat procurorei-șefe a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, o scrisoare prin care solicită examinarea circumstanțelor cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor Partidului Politic „Șor” în campania electorală din cadrul alegerilor noi din 29 mai curent.

Potrivit scrisorii, comisia ar fi identificat o factură fiscală, unde se menționează că „Capatina-Print” SRL este beneficiarul unor matrice sau plăci de imprimare, în număr de 36 de bucăți, cu o valoare de 6 036 lei, produse de SC „Brava Print” SRL.

Acestea au fost utilizate pentru confecționarea materialelor promoționale pentru Partidul „Șor”, fără identificarea comanditarului, dar care confirmă implicarea directă a partidului politic în desfășurarea campaniei „O viață nouă”.

„Reieșind din faptul că ultimele nu țin de campania pentru alegerile locale noi, circumstanțele date urmează a fi examinate separat în cadrul procedurii de control a finanțării partidului politic respectiv. Din aceste considerente, Comisia a considerat oportun expedierea materialelor în adresa Procuraturii Anticorupție, în vederea elucidării circumstanțelor”, scrie în solicitarea CEC.

 


Pe 2 septembrie, procurorii au descins cu noi percheziții în cadrul dosarului finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor”. Anterior, percheziții în cadrul acestui dosar a avut loc pe 25 iulie. Atunci, au fost efectuate peste 100 de percheziții pe întreg teritoriul țării, au fost ridicate documente și a fost reținută o persoană pe un termen de 72 de ore.

Tot în luna iulie au mai avut loc o serie de percheziții în cadrul acest dosar. Exact în aceeași zi a fost ridicată imunitatea parlamentară a Marinei Tauber. Aceasta a fost reținută de procurori și a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Tot pe 21 iulie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat două cereri de ridicare a imunității parlamentare a deputatei.

Pe 16 august, a fost prelungită măsura de arest preventiv a parlamentarei de către judecători cu încă 20 de zile.

Pe 7 septembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit mandatul de arest al deputatei Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber cu încă 20 de zile, în Penitenciarul nr. 13.

Pe 14 septembrie, însă, deputata Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu, fiind transferată din penitenciar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente