40 000 versus 6 500! Partidul „ȘOR” și poliția raportează numere diferite privind participanții la protestul de azi

sor
Foto: partidulsor.md

Astăzi, 18 septembrie, în centrul capitalei a avut loc un protest organizat de Partidul „ȘOR”. După finalizarea acestuia, partidul a declarat că la manifestație au participat peste 40 000 de oameni. Poliția Republicii Moldova declară că numărul participanților a fost de șase ori mai mic.

„Poliția a fost la datorie și a asigurat ordinea publică la acțiunea de protest din centrul capitalei la care au participat aproximativ 6 500 de cetățeni. Menționăm că organizatorii protestului au organizat transport cu o capacitate estimativă de 9 634 de cetățeni”, se arată într-un comunicat emis de poliție.

Poliția a mai menționat că organizatorii protestului au colaborat cu organele de drept.

„Protestatarii au încercat să instaleze corturi pe partea carosabilă, însă, la solicitarea poliției le-au transferat în scuarul parlamentului. A fost documentat un număr limitat de incidente minore.”

Amintim că după finalizarea protestului unii manifestanți au rămas în centrul capitalei și și-au instalat acolo corturi. Partidul „ȘOR” a anunțat că va organiza proteste masive în fiecare zi de duminică, iar numărul celor care vor sta în corturi va fi limitat.


Reamintim că procurorii au deschis un dosar pe marginea finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”. În cadrul dosarului, au fost efectuate peste 100 de percheziții. Tot în cadrul aceluiași dosar a fost reținută Marina Tauber, care recent a trecut din penitenciar în arest la domiciliu.

Pe 16 septembrie, curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat procurorei-șefe a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, o scrisoare prin care solicită examinarea circumstanțelor cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor Partidului Politic „ȘOR” în campania electorală din cadrul alegerilor noi din 29 mai, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente