Echolocation: marșul Pride și comunitatea LGBT+, privite din perspectiva tinerilor din Moldova, Georgia și Suedia

Twitter post1-Recovered

Echipa #diez (Moldova), alături de redacțiile Global Bar Magazine/Global Podd (Suedia) și Knews (Georgia) lansează Echolocation, un podcast în limba engleză destinat tinerilor care vor să afle mai multe din realitățile celor trei țări. În podcast abordăm probleme și situații diverse și le discutăm cu tineri activi din Moldova, Suedia și Georgia.

După o perioadă de episoade pilot în care am vorbit despre problemele cu care se confruntă tinerii politiceni, despre locul țărilor din est în UE și despre impactul Conferinţei ONU privind schimbările climatice din 2021, lansăm primul sezon al podcastului Echolocation. Primul episod abordează marșul Pride prin prisma celor trei invitați din cele trei țări participante.

Astfel, tânărul suedez Gustav Åhlén, membra de la Tbilisi Pride Tamar Kapanadze, și Leo Zbanke, activist LGBT+ la GENDERDOC-M în Moldova, reflectă situația comunității LGBT+ prin prisma experiențelor proprii, discuția fiind moderată de David Isaksson, redactor-șef la Global Bar Magazine din Suedia. Tinerii discută despre motivele pentru care oamenii cu identități de gen și orientări sexuale diferite nu se simt în siguranță în țara lor, despre lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare înainte de dezvăluirea homosexualității în țări precum Moldova sau Georgia și despre lecțiile pe care le-am putea lua de la Suedia în ceea ce ține de toleranță și acceptare.

Puteți asculta podcastul pe Youtube, pe Apple Podcasts dar și pe Spotify.

https://www.youtube.com/watch?v=0zLSXB8QKwo&list=PLRqhkRQBWaTnbsKm40VeU8k6IbipHS6CM
Taguri: #Echolocation
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente