(podcast) Ce cred tinerii activiști din Moldova, Georgia și Suedia despre impactul Conferinţei ONU privind schimbările climatice din 2021

My Post

În al treilea episod al podcast-ului Echolocation, realizat de echipa #diez alături de redacțiile Global Bar Magazine/Global Podd (Suedia) și Knews (Georgia), David Isaksson, gazda ediției, discută cu trei tineri din Moldova, Georgia și Suedia despre viziunile lor asupra problemelor climatice. Tinerii activiști din cele trei țări analizează impactul Conferinței ONU privind schimbările climatice din 2021, dar și care sunt soluțiile practice în viziunile lor, ca problemele climatice să devină o prioritate pentru liderii lumii.

Echolocation este un podcast în limba engleză destinat tinerilor care vor să afle mai multe din realitățile celor trei țări. În podcast abordăm probleme și situații diverse și le discutăm cu tineri activi din Moldova, Suedia și Georgia.

Ediția a treia este o discuție între gazda episodului, David Isaksson, și trei tineri activiști: Agnes Hjortsberg, activistă și membră a comunității Fridays for Future din Suedia, Laurențiu Mutruc, activist și membru al comunității Fridays for Future din Bălți, Moldova, și Anano Zurabishvili, activist de mediu din Georgia.

„Mișcarea Fridays for Future a prins viață în 2019 și în Moldova. M-am bucurat că a devenit la scurt timp o organizație funcțională în care eram implicați și noi, tinerii din Moldova, și nu era doar ceva ce urmăream din exterior, întâmplându-se în alte țări. Când am văzut asta întâmplându-se la Chișinău, m-am gândit instant că aș dori să facem ceva similar la Bălți, în orașul meu”, a povestit Laurențiu Mutruc, unul dintre inițiatorii Fridays for Future Balti.

Ascultă mai jos opiniile tinerilor cu privire la problemele climatice.

Episodul 1, despre implicarea tinerilor în politică, poate fi accesat aici.

Episodul 2, despre posibilitățile de integrare europeană ale Moldovei și Georgiei, poate fi accesat aici.

Taguri: #Echolocation
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente