Pe harta Moldovei va apărea un oraș nou. Unde se află și cine sunt primii locuitori

Kozy
Foto: Kozy

Pe 16 septembrie va apărea încă un oraș pe harta Moldovei. Este vorba de Kozy, care se află în apropierea satului Pohrebea din raionul Dubăsari și este locuit de capre.

Este prima localitate de acest gen din lume. Orașul caprelor va fi un loc unic, diferit de toate celelalte. Potrivit organizatorilor, care sunt și administratori ai orașului, în Kozy au prioritate caprele. Iar oamenii sunt invitați ca muncitori pentru a menține viața și infrastructura din orașul-stat.

Ce e de văzut în Kozy?

Orașul va fi de interes nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, deoarece are o infrastructură bine pusă la punct, unde oaspeții vor găsi atât cazare, cât și divertisment. Turiștii vor avea la dispoziție nu doar case de locuit (în care trăiesc capre!), ci și un sanatoriu, un hotel, un restaurant, o secție de poliție, un birou de turism, un institut pentru caprele nobile, un teatru, o bancă, un cazinou, o creșă și multe altele.

Statul caprelor are nu doar o stemă proprie. Toți cei care vin în Kozy ar trebui să țină cont de faptul că orașul are propriile tradiții și o serie de legi unice (și nu foarte stricte) – toți sunt obligați să mestece.

Care este moneda orașului-stat?

Un memento important pentru cei care doresc să viziteze acest oraș unic – Orașul Caprelor are propria monedă, kozy coin. Moneda locală o puteți obține la casa de schimb valutar la un curs stabilit. De asemenea, puteți deschide un cont la banca locală, contactând personalul acesteia. Dar asta nu este tot. Administrația din Kozy oferă nerezidenților orașului-stat oferte de muncă interesante. Pe teritoriul orașului puteți atât să cheltuiți kozy coin, cât și să câștigați acești bani! Acest lucru este posibil și în locațiile din oraș.

Cum să închiriați un loc de cazare?

La Kozy, turiștii vor avea o experiență de neuitat – cazare în glampinguri confortabile, atracții gastronomice precum un restaurant, o cafenea și o gelaterie, dar și un teatru și un cazinou pentru activități culturale.

Cum să ajungeți la Kozy?

Orașul Caprelor este situat în apropierea satului Pohrebea din raionul Dubăsari. Puteți ajunge acolo cu mașina, întrucât există parcări în apropierea localității. Nu este nevoie să faceți o rezervare în avans. Intrarea este cu plată (dar nu uitați, puteți întotdeauna să câștigați kozy coin!)

„Administratorii orașului” Kozy sunt oameni de afaceri din Ucraina și Moldova – Olga Kopylova, CEO Chernomorka, și Serghei Mîrza, CEO LH47. „Ideea nu a venit așa pur și simplu. A existat un proiect similar în Ucraina și a avut un succes enorm. Orașul Caprelor de la Pohrebea va fi cu siguranță și mai interesant, deoarece va fi mult mai interactiv. Este mai mult decât o grădină zoologică cu contact direct. Va fi un adevărat oraș în care caprele au prioritate”, spun organizatorii. De asemenea, oamenii de afaceri accentuează că «rezidenții» de la Kozy nu sunt doar băștinași din Republica Moldova, ci și au fost aduși aici din Ucraina.

Când puteți merge la Kozy?

Ceremonia de deschidere a orașului Kozy, cu tăierea panglicii, va avea loc pe 16 septembrie, în apropierea satului Pohrebea, raionul Dubăsari. Toți oaspeții vor fi serviți cu bunătăți și vinuri moldovenești în compania caprelor… vor fi foarte multe capre!

P. S. Mai multe detalii pe canalul Telegram KozyNews. Atenție! Textele au fost scrise de capre și traduse de oameni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente