Orașele Sarnî și Harkiv au fost supuse unui atac aerian. Cele mai importante evenimente din a 186-a zi de război

Război
Foto: Telegram/Volodâmâr Zelenski

Astăzi este a 186-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Compania americană Dell Technologies a anunțat că a întrerupt complet activitatea în Rusia, transmite reuters.com.

🟣 Forțele armate ale Ucrainei au efectuat un atac asupra unui punct de control al armatei Rusiei din orașul Nova Kahovka.

🟣 Conducerea regiunii Zaporijjea (aflată sub controlul Rusiei) a învinuit forțele armate ale Ucrainei în încercarea de atac asupra centralei nucleare din Zaporijjea.

🟣 Sursele Financial Times susțin că miniștri ai afacerilor externe ai Uniunii Europene vor susține anularea simplificării oferirii vizelor de călătorie în UE pentru cetățenii ruși.

🟣 Orașele Sarnî și Harkiv au fost supuse unui atac aerian. Potrivit proiectului Беларускі Гаюн, avioanele rusești au venit de pe teritoriul Republicii Belarus.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente