Elon Musk și Twitter se vor întâlni într-un proces de judecată. Propunerea de cumpărare a companiei a fost anulată

Musk12
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Elon Musk, magnat de afaceri și investitor, a acuzat compania Twitter de fraudă și și-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari susținând că platforma socială avea un număr mult mai mare de „roboți de spam” și conturi false decât se cunoștea la început. Din motiv că a anulat înțelegerea, businessmanul a fost dat în judecată de Twitter, transmite Associated Press, citat de Digi24.

La începutul acestui an Elon Musk s-a oferit să cumpere rețeaua de socializare Twitter, însă a stopat procesul de achiziționare după ce a depistat că 10 % dintre utilizatorii de pe Twitter sunt conturi false. Compania însă susține că boții reprezintă mai puțin de 5 % dintre toate conturile înregistrate și utilizatorii activi care urmăresc reclame sunt într-un număr de 238 de milioane.

Avocații lui Elon Musk acuză Twitter de fraudă, încălcarea contractului și încălcarea Texas Securities Act.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk din motiv că a încercat să renunțe la tranzacția de 44 de miliarde de dolari, susținând că decizia miliardarului american este una ilegală.

Compania invocă faptul că decizia lui Musk nu are la bază așa-zisa falsificare a datelor despre numărul de utilizatori și rezultă din criza economică, care a generat scăderea valorii acțiunilor Tesla și Twitter.

Procesul de judecată dintre Twitter și Elon Musk va avea loc în data de 17 octombrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente