Începând cu 16 august, Air Moldova lansează un nou zbor spre Leipzig, Germania. Ce beneficii oferă cursa

small_gsair_air-moldova_3836
Foto: Facebook/Air Moldova

Compania Air Moldova a anunțat că, începând cu 16 august, va lansa o nouă cursă spre Leipzig. Un oraș dinamic, plin de contraste și una dintre cele mai populare destinații turistice din estul Germaniei.

Potrivit companiei aeriene, zborurile spre și din Leipzig sunt o mare oportunitate pentru cei ce locuiesc în raza de 200-300 de kilometri de la oraș. De asemenea, persoanele care trăiesc în apropierea orașelor Gera, Jena, Dessau-Roßlau, Cottbus, Chemnitz, Zwickau, Berlin, Hanovra, Wolfsburg, Magdeburg vor deține și ele avantaje de la cursa Leipzig-Chișinău.

De altfel, cursa spre orașul Leipzig extinde impresionant posibilitățile călătorilor. Orașul se află în apropiere de Cehia şi Polonia, astfel va permite călătorii spre destinații precum: Karlovy Vary (stațiunea balneară din nord-vestul Cehiei, situată la poalele Munților Metaliferi) și Wrocław (cunoscută ca Veneția poloneză).

Conform companiei aeriene, o călătorie cu trenul de la Gara Leipzig spre Aeroportul Leipzig/Halle durează doar 11 min, iar în medie pe zi sunt efectuate 49 de curse de la gară spre aeroport.

Leipzig Hauptbahnhof este o gară feroviară care găzduiește 21 de platforme și are rute directe spre multe orașe importante din Germania, precum și spre destinații internaționale. În 2021, Leipzig Hauptbahnhof a fost declarată cea mai bună gară feroviară din Europa, pentru că dispune de cel mai mare număr de destinații, iar prețul abonamentelor pentru călătoriile cu trenurile regionale, până în luna august, a fost redus până la cel mai mic preț de 9 euro pe lună.

Aeroportul Leipzig/Halle poate servi ca un punct de conexiune pentru zborurile cu escală. În prezent din Leipzig/Halle se operează zboruri spre Viena, Palma de Mallorca, Tenerife, Corfu, Gran Canaria, Heraklion, Kos, Rodos și Monastir. Datorită amplasării sale teritoriale, Aeroportul Leipzig servește drept hub european principal pentru DHL – una din cele mai importante companii de logistică din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente