Ce a învățat echipa Facultății Tehnologia Alimentelor în cadrul vizitei la Universitatea Slovacă de Agricultură din Nitra

slovacia5
Foto:UTM

În cadrul vizitei la Universitatea Slovacă de Agricultură (USA) din Nitra, Slovacia, efectuată în perioada 14-21 iunie 2022 în cadrul Programului ERASMUS+, echipa Facultății Tehnologia Alimentelor, Universitatea Tehnică a Moldovei, constituită din conf. univ., dr. Alexei BAERLE, conf. univ., dr. Tatiana CAPCANARI, conf. univ., dr. Viorica BULGARU și lect. univ., dr. Oxana RADU, a participat la întrevederi cu reprezentanții administrației USA Nitra și cercetători din cadrul Facultății de Biotehnologie și Științe Alimentare și Facultății Agrobiologie și Resurse Alimentare.

Aceste întâlniri au avut drept scop dezvoltarea relațiilor de colaborare între Universitatea Tehnică a Moldovei şi Universitatea Slovacă Agrară, dar și diseminarea experienței de cercetare în domeniul științei și tehnologiei alimentelor, scrie utm.md

Programul vizitei a inclus vizitarea campusului universitar, Grădinii Botanice a Universității, Centrului de Cercetare AgroBioTech Research Center (ABT RC), precum și o excursie prin Nitra – unul dintre cele mai vechi orașe din Slovacia, vestit  prin monumentele sale istorice, între care o cetate medievală ce datează din secolul XII și mai multe biserici catolice.

Profesorii UTM au remarcat posibilitatea de a realiza în parteneriat cu colegii din Slovacia diverse colaborări și mobilități și au expus mai multe idei pentru proiectele internaționale ulterioare. Cercetările științifice comune pot fi realizate atât în cadrul laboratoarelor Facultății Tehnologia Alimentelor, UTM, cât și la Centrului ABT RC al USA din Nitra, iar rezultatele ar avea un impact direct asupra practicilor sociale în vederea creării produselor alimentare inovative și dezvoltării tehnologiilor moderne. Ariile posibile de colaborare sunt diverse și cuprind diverse aspecte de utilizare a substanțelor biologic active de origine vegetală și animală în compoziții și produse alimentare inovative lactate, de patiserie și cofetărie.

Cadrele didactice din cadrul FTA, UTM au apreciat rezultatele participării în cadrul Programului ERASMUS+, astfel de mobilități fiind foarte utile pentru lărgirea orizontului de cunoaștere și a experienței în domeniul științei produselor alimentare.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente