Peste 50 de alerte cu bombă au fost anunțate pe parcursul zilei de ieri. Ce spune Inspectoratul General de Poliție

politie bomba armata
Foto: IPN

Ieri, 5 iulie, Poliția Republicii Moldova a anunțat despre faptul că în mai multe instituții ale statului precum parlamentul, guvernul, instituții judecătorești, centre comerciale, spitale și Aeroportul Internațional Chișinău, ar fi minate cu obiecte explozibile. 

Potrivit informațiilor, pe parcursul zilei de marți, au fost vizate mai multe instituții publice din capitală, dar și din raioanele țării. În totul au fost anunțate peste 50 de alertă cu bombă, scrie agenția de presă IPN.

Conform publicației, Diana Fetco, șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General de Poliție (IGP), a declarat că alertele au fost anunțate pe rând, prin urmare, pe toate adresele au fost dispuse verificări, care au durat până la ore târzii, iar în urma acestora nu a fost depistat nici un obiect exploziv.

De asemenea, comunicatoarea a menționat că alertele au fost anunțate prin intermediul poștei electronice, iar preliminar, s-a constatat că ar fi vorba despre aceeași adresă electronică. Astfel, oamenii legii întreprind măsuri pentru a identifica cine stă în spatele acestor acțiuni și va reveni cu mai multe detalii.

Potrivit informațiilor, comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism se pedepsește cu o amendă până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității, de la 180 până la 240 de ore, ori închisoare până la doi ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente