USM va oferi burse speciale și locuri gratuite în cămine pentru anumite categorii de studenți

usm-2
Foto: diez.md

Începând cu noul an de studii, Universitatea de Stat din Moldova va acorda burse de excelență de 2 500 de lei și cazare gratuită în cămin pentru premianții olimpiadelor internaționale. De asemenea, vor fi oferite burse de 2 000 de lei și cazare gratuită în cămin pentru premianții concursurilor prestigioase internaționale.

De burse de excelență vor beneficia și absolvenții care sunt premianți ai olimpiadelor naționale. Pentru aceștia bursa va fi de 1 500 lei, iar cazare în cămin – gratuită.

De asemenea, universitatea menționează că persoanele care candidează la admitere și care nu vor reuși să ia un loc la buget la specialitatea pentru care optează vor fi susținuți de către universitate prin burse nominale.

O altă metodă prin care USM și-a propus să susține absolvenții este programul „Pedagogul Viitorului” pentru cei care au decis să aleagă o specialitate pedagogică. Participanții la program pe lângă facilitățile oferite de către stat (burse mai mari cu 20 % decât la alte specialități, facilități de angajare cu statut de tânăr specialist), vor primi din partea universității burse nominale și cazare gratuită în cămin.


Taguri: #Admitere 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente