(video) „Rugăm factorii de decizie să vină să vadă cum noi facem calitate.” Universitatea Agrară solicită să nu fie dizolvată

universitatea agrară
Foto: Universitatea Agrară

Universitatea de Agrară de Stat din Moldova cere autorităților în educație să nu fie absorbită de Universitatea Tehnică a Moldovei. Factorii-cheie de la instituție au ieșit într-o conferință de presă în care și-au spus poziția.

Rectora interimară de la Universitatea Agrară a declarat că instituția nu este atractivă pentru studenți, deoarece tinerii nu vor să facă agricultură, nu din cauza universității.

„Trebuie de organizat studiile astfel încât tinerii să vrea să facă agricultură, specialitățile să devină mai atractive. Tinerii nu vor să facă agricultură, nu din cauza universității, ci pentru că agricultura în țară este în declin. Nu mă deranjează faptul că trecem în altă instituție, ci ceea ce va urma după aceasta”, a declarat rectora, invitând factorii de decizie să vină să vadă cum se face calitatea la instituție și să-i ajute să facă specialitățile mai atractive, dar nu să închidă universitatea.

Solicitarea vine după ce ministrul educației a anunțat pe 27 iunie curent că în sistemul educațional începe o nouă reformă care presupune comasarea mai multor universități. Acest lucru ar trebui să se întâmple până la începutul anului curent de studii. Conform deciziei, Universitatea Agrară urmează să fie absorbită de Universitatea Tehnică a Moldovei.

Amintim că și Universitatea de Educație Fizică, dar și Universitatea de Stat din Tiraspol au solicitat autorităților în educație să nu fie absorbite de către alte instituții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente