Ambasadorul Rusiei a fost convocat la MAEIE în legătură cu coridorul armatei ruse către regiunea transnistreană

Oleg Vasnețov
Foto: Sputnik.md

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, în legătură cu declarațiile făcute de generalul-maior Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central, privind crearea unui coridor către regiunea transnistreană și „încălcarea drepturilor vorbitorilor de limbă rusă din regiune”.

Oficialii din Moldova i-au exprimat lui Vasnețov „îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus”.

„MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional. Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă”, se arată în mesajul Ministerului de Externe.

Cu o reacție despre acest caz a venit și Biroul politici de reintegrare, care a menționat că „afirmațiile de acest gen sunt nu numai inacceptabile, dar și neîntemeiate, întrucât conduc la sporirea tensiunii și neîncrederii în societate”.

Vă amintim că, azi, generalul-maior Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central, a declarat că una dintre planurile Federației Ruse în a doua etapă a „operațiunii militare” în Ucraina este să se formeze un coridor în sudul țării pentru a ajunge la hotarul cu regiunea transnistreană, acolo unde după declarațiile lui „se încalcă drepturile vorbitorilor de limbă rusă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente