Senatorul rus Aleksei Pușkov critică decizia Maiei Sandu de a interzice folosirea simbolurilor utilizate de Rusia în războiul din Ucraina

senatorul-rus-aleksei-puskov-critici-dure-la-adresa-maiei-sandu-ar-trebui-sa-fie-mai-atenta-cand-vorbeste-despre-rusia-si-simbolurile-ei-181114-1650458517
Foto: 1tv.ge

Autoritățile din Federația Rusă au reacționat la promulgarea legii care interzice folosirea simbolurilor utilizate de Rusia în războiul din Ucraina, inclusiv panglica „Sfântului Gheorghe”.

În acest sens, senatorul rus Aleksei Pușkov, șeful Comisiei provizorii a Consiliului Federației pentru politica informațională, a adresat un mesaj direct președintei Maiei Sandu, spunând că Republica Moldova ar putea sfârși la „coșul de gunoi al istoriei”.

„Cât privește esența legii promulgate de Sandu, la fel și declarațiile ei despre comportamentul criminal al susținătorilor panglicii Sf. Gheorghe și coșul de gunoi al istoriei, ar fi cazul să-i reamintim că în acest coș au ajuns mulți dușmani ai panglicii Sf. Gheorghe. Ar trebuie să fie mai atentă când vorbește despre Rusia și simbolurile ei, mai ales în situația în care Chișinăul nu are cu ce plăti gazul rusesc”, a scris pe canalul său de Telegram Aleksei Pușkov.

Reamintim că anterior, decizia Parlamentului privind interzicerea simbolurilor „V”, „Z” și panglica „Sfântul Gheorghe” pe teritoriul țării noastre a nemulțumit Rusia. Reprezentanta Ministerului de Externe din Rusia a comentat această decizie ca fiind una îngrijorătoare și care nu respectă statutul de neutralitate a Republicii Moldova.

Pe 14 aprilie, deputații au votat în lectura a III-a (finală) proiectul de lege care prevede interzicerea simbolurilor rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe” pe teritoriul Republicii Moldova. Persoanele care nu vor ține cont de cest lucru se vor alege cu amenzi de mii de lei.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 56 zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente