„Nu avem informații care ar confirma că se pregătește folosirea aeroportului în mod ilegal.” Maia Sandu, despre aeroportul de la Tiraspol

maia sandu
Foto: cotidianul.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat declarația Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, spunând că deocamdată nu există informații că aeroportul de la Tiraspol este în curs de pregătire pentru primirea aeronavelor rusești.

„Conform informațiilor primite de la instituțiile noastre, lucrări pe acest aeroport se fac în fiecare primăvară. Este greu să spunem dacă aceste lucrări care se fac acum sunt mai diferite de celelalte. Pe moment nu avem informații care ar confirma că se pregătește folosirea acestui aeroport în mod ilegal de către avioanele rusești. Vom continua să monitorizăm situația și vom anunța cetățenii la necesitate”, a spus președinta în cadrul unei conferințe de presă.

Reiterăm că, în dimineața de 6 aprilie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a informat astăzi că pe aeroportul din Tiraspol au loc pregătiri pentru primirea aeronavelor ruse. De asemenea, autoritățile din Ucraina au mai spus că există și probabilitatea de un eventual atac din Stânga Nistrului.


Amintim că pe teritoriul Ucrainei de 42 de zile este război, după ce Rusia a atacat-o. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente