Transportatorii solicită majorarea tarifelor la călătorii. În semn de protest, ar putea sista activitatea pe rutele regulate

protest-microbuze-1

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) adresează o scrisoare deschisă pe numele ministrului Andrei Spînu, potrivit căreia transportatorii amenință că, în semn de protest, vor sista la începutul lunii februarie activitatea pe rutele regulate dacă Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu va executa cerințele anunțate anterior – majorarea tarifelor la călătorii.

„Majoritatea transportatorilor sunt în prag de faliment. Costurile nu mai pot fi acoperite de încasări. În toate raionale țării există rute care nu mai operează, iar numărul acestora este în creștere. Deja avem localități din care au fost sistate toate rutele. Populația acestor localități se deplasează cu taximetre sau cu transport ilicit și achită mult mai mult decât ar fi achitat dacă tariful ar fi fost majorat de către MIDR în baza unor calcule reale”, se arată în scrisoare.

„[…] APOTA declară că în cazul în care MIDR, în termeni restrânși, nu va prezenta calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, nu va veni cu măsuri clare și realizabile de soluționare a problemelor acute din ramură, nu va opri procesele corupționale și nu se va dezice de protejarea intereselor ilegale ale grupării Șor-Vîlcu-Andronachi, atunci transportatorii, la începutul lunii februarie în semn de protest, își vor sista activitatea pe rutele regulate”, se stipulează în scrisoarea emisă de APOTA către ministrul Spînu.

Amintim că transportatorii au ieșit la protest în data de 25 noiembrie. Atunci, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, spusese că nu va semna nicio majorare nejustificată. Acesta a specificat că transportatorii vor dublarea sau chiar triplarea tarifelor.

Aceștia au protestat din nou în 16 decembrie, când circa 200 de unități de transport au ieșit în PMAN cu aceleași solicitări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente