(foto) Mai mulți transportatori de pasageri protestează în PMAN. Aceștia cer ajustarea tarifelor 

protest microbuze (1)

În Piața Marii Adunări Naționale, în aceste momente, protestează mai mulți transportatori. Aceștia au venit cu microbuzele în PMAN și au suspendat mai multe rute în semn de protest. 

„Cerințele rămân aceleași. De la data ultimului protest și până în prezent MIDR nu a întreprins nici o acțiune prescrisă de legislație pentru a efectua calculele necesare și a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară. MIDR nu a venit cu propuneri de a micșora din povara transportatorilor de a suporta cheltuielile excesive pe care le încasează gările, nu a venit cu măsuri eficiente de combatere a transportului ilicit, care inevitabil vor duce la majorarea coeficientului de îmbarcare în transportul legal, nu a anulat nici unul din actele ilegale emise de MEI în scopul protejării activității ilegale a gărilor, etc.”, se menționează într-un comunicat emis de APOTA.

Conform Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, astăzi ar urma să fie aduse în fața guvernului aproximativ 200 de unități de transport.

Amintim că transportatorii au ieșit la protest și în data de 25 noiembrie. Atunci, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spusese atunci că nu va semna nicio majorare nejustificată. Acesta a specificat că transportatorii vor dublarea sau chiar triplarea tarifelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente