Vadim Krasnoselski a câştigat așa-zisele alegeri prezidenţiale din regiunea separatistă transnistreană

Transnistria Parliament Building In Tiraspol With A Statue Of Vl
Foto: DW.com

Vadim Krasnoselski a fost reales liderul regiunii separatiste transnistrene, a anunţat astăzi aşa-zisa comisie electorală centrală de la Tiraspol.

Vadim Krasnoselski a câştigat așa-zisele alegeri prezidenţiale obţinând 79,4 % din sufragii. Pentru oponentul acestuia, candidatul Serghei Pînzari, au optat 11,8 % dintre alegători.

Conform acestei structuri, la alegerile din autoproclamata republică nistreană, desfăşurate pe 12 decembrie, şi-au exprimat votul 143 054 de alegători, ceea ce constituie o rată de participare de 35,2 %. La alegerile din 2016, când a fost ales pentru prima dată Krasnoselski, dreptul de vot a fost exercitat de circa 60 % dintre locuitorii regiunii incluşi în listele de votare (aproximativ 400 000 de cetăţeni).

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a declarat înainte de acest scrutin că așa-numitele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană sunt ilegale, nelegitime și nule. MAEIE a îndemnat partenerii străini să nu își delege observatori și a calificat drept „sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale” a țării astfel de acțiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente