Victor Ciobanu și Irina Rîngaci, pe primele poziții în topul mondial conform United World Wrestling

Foto: colaj #diez

Luptătorul Victor Ciobanu și luptătoarea Irina Rîngaci, primii în topul mondial conform United World Wrestling. Victor Ciobanu ocupă prima poziție la categoria de 60 de kg, iar Irina Rîngaci s-a clasat pe prima poziție la categoria de 65 kg. Ambii sportivi vor beneficia și de un premiu din partea forumul mondial.

# Victor Ciobanu în 2021 a reprezentat Moldova la Jocurile Olimpice unde s-a clasat pe locul 5. La fel, sportivul a câștigat medalia de aur la campionatele mondiale de seniori din Oslo.

# Irina Rîngaci în 2021 a câștigat patru medalii de aur la proba 65 kg femei: la campionatele europene de seniori și U23 din Varșovia și Skopje, cât și la campionatele mondiale de Juniori și seniori din Ufa și Oslo. Ea este prima campioana mondiala la lupte libere din istoria Republicii Moldova.

Amintim că, pe 9 septembrie, în finala mondialului de la Oslo, Norvegia, luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu, a devenit campion mondial în categoria de greutate 60 de kilograme.

Iar pe 6 octombrie, Irina Rîngaci a devenit prima luptătoare din Moldova care a obținut aurul la campionatul mondial de lupte libere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente