Legea anti-bullying – o inițiativă legislativă propusă de PAS pentru a combate violența în școli

bullying
Foto: depositphotos.com

Deputata PAS Angela Munteanu-Pojoga a susținut un briefing de presă în care a anunțat că Partidul Acțiune și Solidaritate inițiază proiectul de lege pentru modificarea codului educației Republicii Moldova și anume introducerea legii anti-bullying în școli.

Angela Munteanu-Pojoga a menționat că scopul acestei legi este să declare zero toleranță la violență în școli: „Vom reglementa noțiunea de anti-bullying și vom introduce două noțiuni fundamentale – nonviolenţă și nondiscriminare”.

Totodată, aceasta a făcut referire și la ultimul raport al UNICEF care indică că 86,8 % din elevii claselor a VI-XII-a au fost afectați de fenomenul bullying-ului în școli.

„Este foarte important să informăm elevii, cadrele didactice, personalul auxiliar și părinții despre particularitățile acestui fenomen. Iar guvernul va fi obligat să inițieze o campanie de informare a elevilor și a profesorilor”, spune deputata.

Proiectul de lege urmează să fie prezentat în plenul parlamentului, iar Ministerul Educației va elabora normele metodologice pentru aplicarea legii.

Vedeți AICI unde puteți apela pentru a cere ajutor sau pentru a salva pe cineva!

Sursă foto: depositphotos.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente