(video) Eliminarea rândurilor și posibilitatea contestării. Deputații propun modificări pentru examenul de obținere a permisului de conducere

permis-1-920×558

Deputații propun noi modificări în procesul de obținere a permisului de conducere. Noile sugestii au fost anunțate de Lilian Carp, în urma unei audieri publice pe care a efectuat-o Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Conform lui Carp, cea mai mare problemă depistată a fost faptul că persoanele nu se pot programa la susținerea examenului pentru permis auto. Mai exact este vorba despre sistemul de programare existent al ASP, unde unii intermediari facă câte o sută de programări, ocupând toate locurile, iar ulterior le vând celor care au nevoie să susțină examenul. Prețul pentru o astfel programare ar fi de 400 de lei.

În acest sens deputații propun să fie solicitate mai multe date de la cei care se înscriu la susținerea examenului pentru a elimina situația descrisă mai sus.

Totodată se mai propune:
# să fie eliminat principiul teritorial de susținere a examenului. De exemplu, dacă ai făcut școala auto la Chișinău, să poți merge la Ialoveni sau în orice alt teritoriu unde există instituții ASP și să susții examenul, dacă acolo sunt locuri libere;
# să fie deschise mai multe centre de examinare;
# pentru evitarea corupției, să fie dotate mașinile cu camere de filmat și să fie creat un centru de monitorizare, astfel încât persoana care susține examenul și consideră că examinatorul l-a depunctat pe nedrept să poate contesta decizia acestuia.

Vedeți declarațiile făcut de Lilian Carp în videoclipul de mai jos.

Dacă ești pe cale să susții examenul auto sau te gândești să începi școala auto, îți sugerăm să citești acest articol, unde este descrisă pe etape experiența de a susține examenul auto în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente