Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu aproape 7 miliarde de dolari în câteva ore. Care sunt cele două motive

ZDY1MjkwYzcwNzhlOTA2MThkMDVjZGM3NA==.thumb
Foto: Profimedia

Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu aproape 7 miliarde de dolari în câteva ore, miliardarul coborând o poziție în clasamentul celor mai bogați oameni, întocmit de Bloomberg, pe locul cinci, după Bill Gates. Căderea vine după acuzațiile unei avertizoare de integritate și blocarea timp de mai bine de șase ore a celor trei mari platforme deținute de Facebook, notează Digi24

O vânzare în masă de acțiuni ale gigantului digital a scăzut prețul acestora cu aproximativ 5 % luni, fapt ce s-a alăturat unei scăderi de aproape 15 % de la mijlocul lunii septembrie, transmite Bloomberg.

În acest sens, averea lui Zuckerberg a scăzut la 120,9 miliarde de dolari, mai mică decât cea a lui Bill Gates, potrivit Indexului Bloomberg al Miliardarilor. El a pierdut din 13 septembrie până acum aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care îi deținea.

Menționăm că pe 13 septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de articole bazate pe documente interne ce arată că Facebook știa despre diverse probleme ale produselor sale, precum Instagram dăunează sănătății mentale a adolescentelor și dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington, în vreme ce public minimiza impactul acestora.

Așadar, Frances Haugen, fosta manageră de produs la Facebook în 2019, a divulgat zeci de mii de pagini de cercetare și documente interne ale companiei deținute de Mark Zuckerberg. Platforma de socializare fiind acuzată că permite răspândirea urii, a violenței și dezinformării.

Într-un interviu pentru CBS, denunțătoarea povestește că a decis să acționeze, după ce a pierdut o persoană dragă din cauza teoriilor conspirației, transmite Mediafax.

Facebook a răspuns prin sublinierea faptului că problemele cu care se confruntă produsele, inclusiv polarizarea politică, sunt complexe și nu sunt provocate doar de tehnologie.

„Cred că le dă oamenilor confortul să se gândească că trebuie să existe o explicație tehnologică sau tehnică pentru problema polarizării politice din SUA”, a precizat, pentru CNN, Nick Clegg, vicepreședintele Facebook pentru afaceri globale.

Menționăm că rețelele Facebook, Instagram și WhatsApp au reînceput să funcționeze după mai mult de șase ore de întrerupere, asta după ce toate trei aplicații deținute de Facebook au picat, ieri, 4 octombrie, la ora 18.20.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente