Sheriff scrie istorie. Pentru prima oară în istorie, o echipă de fotbal din Moldova se califică în grupele Champions League

Buy-FC-Sheriff-Tiraspol-Football-Tickets-FootballTicketNet

În această seară, echipa Sheriff Tiraspol s-a calificat în grupele Ligii Campionilor UEFA după ce a trecut de Dinamo Zagreb cu scorul general de 3 la 0. În primul meci, tiraspolenii au învins echipa din Croația cu scorul de 3 la 0, iar în meciul retur s-a înregistrat o remiză albă.

Campioana Moldovei s-a calificat pentru prima oară în Liga Campionilor UEFA, totodată fiind prima echipă din Moldova căreia îi reușește această performanță.

Sheriff, pe locul 93 în clasamentul UEFA

Sheriff Tiraspol ocupă locul 93 în clasamentul UEFA, depășind echipe ca Torino FC (95), Herta Berlin (100), AS Monaco (108), Fenerbahçe (114), Anderlecht (116), Girondins de Bordeaux (127). Dinamo Zagreb este pe poziția 33.

Calea spre grupele Ligii Campionilor

Sheriff Tiraspol a început calea spre calificarea în grupele UEFA Champions League pe 7 iulie, în deplasare împotriva echipei Teuta Durrës. Atunci, tiraspolenii au învins în deplasare echipa albaneză cu scorul de 4 la 0, apoi acasă cu 1 la 0. Cumulat: 5-0.

În a doua rundă de calificare, pe 20 iulie, Sheriff a învins-o în deplasare cu scorul de 1 la 0 pe echipa armenească Alașkert FC, iar acasă a învins-o cu scorul de 3 la 1. Cumulat: 4-1.

În a treia rundă de calificare, Sheriff Tiraspol a jucat la egalitate în deplasare cu formația sârbă Steaua Roșie Belgrad, scor 1-1, iar la Tiraspol, aceasta din urmă a fost învinsă cu scorul de 1 la 0. Scor general: 2-1.

În runda play-off de calificare a UEFA Champions League, Sheriff a câștigat surprinzător în fața echipei croate Dinamo Zagreb cu scorul de 3 la 0. În manșa retur – 0-0. Scor general: 3-0.

Tragerea la sorți

Pentru tragerea la sorți a grupei, echipele sunt împărțite în patru urne. Urna 1 conține deținătorii UEFA Champions League și UEFA Europa League și campionii din șase cele mai bune campionate din Europa: Spania, Anglia, Germania, Italia, Franța, Portugalia. În celelalte coșuri, sunt incluse echipele pe baza coeficienților UEFA. Sheriff va fi inclusă în urna 4.

Cât costă Sheriff Tiraspol?

Potrivit transfermarkt.com, Sheriff Tiraspol valorează circa 13 milioane de euro, cei mai scumpi jucători din lot sunt mijlocașul Hansel Zapata și atacantul Frank Castañeda – 1 milion de euro.

În prezent, Sheriff Tiraspol ocupă poziția a cincea în Divizia Națională cu șase puncte în palmares, după trei meciuri disputate în cele șapte etape.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente