Romanul „Grădina de sticlă” a fost inclus într-o listă cu 30 de cărți recomande de revista spaniolă El Cultural

tania_tabuleac_gradina

Revista spaniolă El Cultural a publicat o listă cu 30 de cărți cu ajutorul cărora ai putea călători prin lume, în perioada în care să faci acest lucru fizic este un pic mai complicat din cauza restricțiilor pandemice. Romanul „Grădina de sticlă”, de Tatiana Țîbuleac, de asemenea, se regăsește în această listă, alături de laureații Nobel francezul Le Clezio, canadiana Alcie Munro, chinezul Mo Yan.

Revista spaniolă scrie elogios despre romanul Tatianei Țîbuleac: „În acest al doilea roman al scriitoarei, care a uimit toată Europa cu «Vara în care mama avea ochii verzi», e povestită copilăria Lastocikăi, o fată marginalizată, care trăiește mereu la marginea prăpastiei și care se contopește cu viitorul Moldovei, ocupată de URSS până în 1991. Scrisul Tatianei Țîbuleac, voalat poetic, umanizează cruzimea și curajul personajelor pierdute, pline de demoni, pătrunde în toată această poveste șocantă a unei fatalități și a unei călduri imediate pe care o simte cititorul.”

Grădina de sticlă a apărut în 2018 la Editura Cartier, în colecția Rotonda, ediția română ajungând la ediția a IV-a. A fost tradus în franceză, spaniolă, bulgară, albaneză.

TATIANA ȚÎBULEAC s-a născut la 15 octombrie 1978 în Chișinău, Republica Moldova. Absolventă a Liceului „Iulia Hasdeu” din Chișinău; licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Devine cunoscută publicului larg în 1995, când inițiază rubrica „Povești adevărate” în cotidianul Flux. Din 1999 face parte din echipa PRO TV Chișinău în calitate de reporter, editor și prezentatoare de știri. Stabilită actualmente la Paris, unde lucrează în domeniul audiovizualului.

Debut editorial cu „Fabule moderne”, Editura Urma Ta, Chișinău, 2014; ediția a II-a, Editura Libris Editorial, Brașov, 2016. Cea de-a doua carte, „Vara în care mama a avut ochii verzi”, Editura Cartier, 2017, este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum (2018). Romanul a apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană și poloneză.

„Grădina de sticlă”, al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut în 2018 la Editura Cartier, a fost distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2019). A fost tradus în franceză, spaniolă, bulgară și albaneză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente