Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare pentru incitare la încălcarea restricțiilor anti-COVID

navalnii
Foto: The Moscow Times

Un tribunal din Rusia l-a condamnat, vineri, pe Oleg Navalnîi, fratele criticului conducerii actuale din Rusia, Aleksei Navalnîi, la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor să încalce restricţiile anti-COVID. Anunțul a fost făcut de avocatul său, Nikos Paraskevov, pe Twitter.

Oleg Navalnîi a fost reţinut în ianuarie ca parte a unei represiuni largi împotriva aliaţilor fratelui său, Aleksei Navalnîi. El a fost plasat iniţial în arest la domiciliu pentru ignorarea în mod deschis a restricţiilor anti-COVID, înainte ca termenii detenţiei sale să fie relaxaţi.

Opozanta Liubov Sobol, a fost condamnată în această săptămâna la un an şi jumătate de libertate supravegheată, după ce o instanţă a găsit-o vinovată de aceeaşi infracţiune.

Aliaţii lui Navalnîi acuză autorităţile de utilizare a sistemului judiciar pentru a reduce la tăcere vocile disidente înainte de alegerile parlamentare din septembrie. Alexei Navalnîi și-a îndemnat, din închisoare, suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente