În bănci sau online? Cum va fi organizat noul an școlar și câte cadre didactice au fost vaccinate

copil-care-merge-la-scoala
Foto: totuldespremame.ro

Circa 60 % din angajații instituțiilor de învățământ au fost imunizați, anunță Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS), iar șefa-adjunctă a Direcției, Viorica Negrei, a declarat că este necesară vaccinarea a cel puțin 70 % din numărul total al cadrelor didactice.

Funcționara a îndemnat profesorii să meargă la vaccinare pentru a putea începe noul an școlar în siguranță.

 „Încercăm ca până la începutul anului școlar să avem, cel puțin, 70 %. Încercăm să-i motivăm prin exemple de reușită, instituții care au reușit să se mobilizeze și imunizeze”, a anunțat Viorica Negrei.

De asemenea, Negrei a precizat că de la 1 septembrie, în instituțiile de învățământ se vor aplica aceleași modele de prezență ca și anul trecut.

Țin să menționez că Ministerul Educației, printr-o scrisoare unde cuprinde mai multe aspecte, menționează că în anul școlar, în contextul de formă de organizare se aplică aceleași modele care au fost aprobate anul trecut, la decizia fondatorului, în funcție de starea epidemiologică din localitate”, a menționat Negrei.

Aceasta a mai precizat că modelele rămân: învățarea de la distanță, învățarea cu prezență fizică în sala de clasă sau în regim mixt. Viorica Negrei a mai declarat că nu a fost luată nicio decizie în această privință, fiind în continuare analizată situația epidemiologică.

„Dacă vom atinge o rată de vaccinare de 70-80 % a profesorilor și a medicilor, eu cred că putem spune că putem începe în siguranță noul an școlar. Reamintesc, vaccinarea este absolut gratuită”, a declarat viceprimarul Capitalei, Olga Ursu.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până acum au fost imunizate anti-COVID, 108 616 de cadre didactice. În zilele de 30 – 31 iulie, la Centrul municipal de vaccinare a fost organizat un maraton de vaccinare a cadrelor didactice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente