(video) „Moldova: A place to find yourself”: cum arată cele trei spoturi noi care promovează oferta turistică a Republicii Moldova

findyourself

Agenția de Investiții a dat startul celei de-a doua etape a campaniei „Moldova: A place to find yourself”, în cadrul căreia au fost lansate 3 spoturi ce promovează Moldova drept o destinație turistică autentică, care merită a fi explorată. Producțiile video prezintă Moldova ca fiind o țară ce oferă activități turistice cum ar fi: plimbări cu bicicleta prin galeriile subterane de la Mileștii Mici, ateliere de meșteșugărit, precum și aventură în peisaje naturale. Spoturile vor fi promovate pe canalele digitale de pe piețele din vecinătate, România și Ucraina, selectate în baza tendințelor turismul de proximitate a anului 2020-2021.

Primul spot a fost realizat în crama de la Mileștii Mici, care măsoară peste 200 km de tuneluri subterane, dintre care 55 km sunt folosiți pentru depozitarea vinului. Imensa colecție de vinuri de peste 2 milioane de sticle, inclusă în Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cea mai mare din lume, poate fi admirată din trenulețul electric, cu mașina personală, dar și de pe bicicletă. 

Un alt spot a fost filmat în localitatea Văratic din raionul Rîșcani, care pe lângă peisaje pitorești oferă posibilitatea de a face kayaking pe lacul de acumulare Costești-Stânca, fiind parte a ofertei turistice de aventură.

Cel de-al treilea spot a avut drept locație atelierul de olarit a lui Vasile Gonciari, semn că turiștii pot participa la activitățile meșteșugărești tradiționale specifice pentru țara noastră. Acest portofoliu de experiențe turistice este în continuă dezvoltare, Agenția de Investiții elaborând actualmente Ruta Meșteșugarilor ce va include 20 de meșteri populari cu îndeletniciri diverse: țesutul covorului tradițional, crearea costumului popular, olăritul, prelucrarea pielii, împletitul în lozie, cioplitul în lemn, fabricarea lumânărilor decorative, a măștilor, precum și a articolelor din metal și fibre vegetale.

Campania externă „Moldova: A place to find yourself” a debutat în luna martie, prin lansarea unui spot de vizibilitate adresat turiștilor străini care sunt invitați să viziteze Republica Moldova „when it’s all over”, (n.r. Când totul se va termina), așa cum ne îndeamnă și versurile cover-ului realizat de Dara, Pasha Parfeni și trupa „Comos în Buzunar” la piesa „Wake me up” de Avicii.

Mesajul campaniei vine să ilustreze potențialului neexplorat pe care îl deține Republica Moldova, exprimat prin simbioza dintre natură și muzică, gastronomie și vin, aventură și alte experiențe autentice, prin care oricine se poate regăsi sau reinventa. Totodată, campania promovează Moldova drept o destinație cu experiențe autentice și neexplorate.

Campania externă este realizată de către Agenția de Investiții. Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook „Moldova: A place to find yourself” și pagina web a Agenției de Investiții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente