Naționala norvegiană de handbal feminin a fost amendată pentru că a refuzat să joace în bikini și a îmbrăcat pantaloni scurți

imrs
Foto: washingtonpost.com

Federația Europeană de Handbal (EHF) a amendat membrele echipei naționale a Norvegiei din cauza „îmbrăcămintei necorespunzătoare”. Sportivele au jucat la Campionatele Europene nu în bikini obișnuiți, ci în pantaloni scurți sportivi. Pentru încălcarea regulilor, echipa a fost obligată să plătească 1 500 de euro, adică câte 150 de euro pentru fiecare jucătoare.

Conform regulilor federației, jucătoarele de handbal trebuie să poarte un top sport cu tăietură joasă, precum și bikini strânși cu o lățime laterală de cel mult 10 centimetri. În același document, jucătorii de handbal de sex masculin trebuie să poarte pantaloni scurți cu o lungime de cel puțin 10 centimetri deasupra genunchiului, transmite knife.media.

Sportivele echipei naționale norvegiene și-au găsit uniformele incomode și sexualizante. Pentru a protesta, au îmbrăcat pantaloni scurți în timpul meciului împotriva Spaniei de duminică. Întâlnirea s-a încheiat cu victoria Spaniei, iar a doua zi echipa norvegiană a fost amendată.

Membrele echipei au planificat să poarte pantaloni scurți încă în timpul primului joc al campionatului și au anunțat despre asta federația, dar aceștia, potrivit sportivelor, au amenințat cu amenzi și descalificare a jucătoarelor. Federația însăși susține că nu s-a pus problema descalificării.

Drept urmare, potrivit căpitanei echipei naționale Katinka Haltvik, decizia de a purta pantaloni scurți a apărut în echipă în mod spontan. „Am înțeles ce ne-a amenințat, dar am decis să ne îmbrăcăm cu pantaloni scurți și să vedem ce se va întâmpla în continuare”, a spus ea.

Haltwik speră că acțiunea echipei naționale va deveni un exemplu pentru alte echipe care nu se simt confortabil cu regula impusă de federație. „Sper că ne vom atinge obiectivul și vara viitoare vom juca în ceea ce ne dorim”, a adăugat ea.

Echipa națională a fost susținută de președintele Federației Norvegiene de Handbal Kara Geir Lio. Acesta a spus că organizația este în favoarea schimbării regulilor de câțiva ani, dar EHF nu reacționează la aceasta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente