(foto) „10 pe linie înseamnă cea mai mare realizare personală.” Laura Gherman, tânăra care a luat patru de 10 la BAC

My Post (4)
Foto: Laura Gherman, tânăra care a luat patru de 10 la BAC

Examenul de bacalaureat reprezintă un final care încununează 12 ani de muncă asiduă pe băncile școlii. În 2021, avem 16 elevi și eleve care au obținut nota 10 pe linie la BAC (până la aflarea rezultatelor de la contestații). Laura Gherman este una dintre elevele care a reușit să susțină cu brio examenele, obținând note maxime la toate patru. Absolventa și-a făcut studiile la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Capitală.

Laura spune că a început pregătirea pentru bacalaureat încă din toamnă: „Cred că aveam cele mai mari emoții la istorie. A fost necesară o pregătire mai îndelungată din cauza materiei ample care trebuia recapitulată”. Totodată, tânăra menționează că a susținut examenul la limba și literatura română, istorie și chimie, iar la proba de engleză a fost scutită, fiindcă a susținut TOEFL-ul.

„Trebuie să recunosc că am avut șansa să studiez la un liceu de top [Liceul Teoretic «Mircea Eliade»], unde am învățat sistematic pe parcursul a mai multor ani, ceea ce mi-a oferit încredere că voi putea face față examenului”, afirmă Laura.

„Știam sigur că îmi va fi greu să mă pregătesc independent”

Laura spune că a avut noroc de profesori foarte buni, creând o simbioză reușită între munca de la școală și cea individuală. Totodată, a menționat că a luat lecții suplimentare doar la un singur obiect.

Laura Gherman

„A fost o foarte mare surpriză”

„Pentru mine, 10 pe linie înseamnă cea mai mare realizare personală, rezultatul efortului depus și un imbold pentru anii ce urmează”, adaugă absolventa. Totodată, eleva spune că nu s-a așteptat la asemenea rezultate și a fost surprinsă să le vadă: „Cu siguranță nu m-am așteptat la patru de 10. A fost o foarte mare surpriză. Am încercat să depun maximum efort, fără a-mi crea așteptări, pentru a nu rămâne dezamăgită ulterior”.

Tânăra spune că pandemia a creat foarte multe dificultăți în procesul se învățare, dar, într-un final, s-a descurcat.

Laura Gherman

„Cu cât se apropia data examenului, cu atât emoțiile creșteau”

În această perioadă complicată și plină de emoții, Laura spune că a primit toată susținerea din partea părinților, dar și a dirigintei sale, Focșa Natalia, și a întregului colectiv profesoral: „Ne-am susținut reciproc și între colegii, oferindu-ne anumite sfaturi sau recomandări”.

Ultimele luni de „libertate”

Acum, proaspăta absolventă se pregătește pentru studenție, tânăra a fost acceptată la o universitate din Belgia, Facultatea Economie și Business: „Am decis să îmi continui studiile peste hotare și sper să reușesc să ajung acolo. Am ales facultatea după propriile preferințe, considerând că îmi va oferi diverse oportunități pentru viitor”.

Totodată, Laura spune că, în ultimele două luni de vară, va încerca să se relaxeze și să se bucure de puținul timp rămas alături de familie și prieteni.

Iar tinerilor care urmează să susțină examenul de BAC anul viitor sau la sesiunea de recuperare le sugerează să învețe sistematic: „Cât de banal ar părea, să nu se emoționeze foarte tare, pentru că vor reuși”, conchide Laura Gherman, tânăra care a luat patru de 10 la BAC.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente