(doc) Victor Chironda va contesta autorizația de desființare a Hotelului Național și va depune un demers la CNA

My Post (1)
Foto: colaj diez

Viceprimarul Capitalei Victor Chironda a menționat că va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național și va depune un demers la Centrul Național Anticorupție (CNA) în care va cere examinarea legalității acțiunilor unor funcționari de la Direcția Generală Urbanism, Arhitectura și Relații Funciare.

„În pofida sesizărilor mele privind încălcările de procedură și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea executorilor, constat că Autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă. De parcă nu erau suficiente neconformități în acest proces, funcționarii de la direcția arhitectură au înregistrat autorizația în baza de date cu o dată din urmă”, menționează Victor Chironda.

Pe 15 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda a solicitat suspendarea din funcție a arhitectei-șefe a orașului Chișinău Svetlana Dogotaru și inițierea unei proceduri de anchetă în adresa ei și a executorilor care ar fi falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie 2021, contribuind astfel la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.

La rândul ei, Svetlana Dogotaru a venit și ea cu o reacție în acest sens.

„Această situație o văd ca una de sorginte politică, o încercare de a primi o ofertă pe lista vre-unui partid cu șanse de trecere în parlament. Acolo e mult mai interesant decât la primărie, unde trebuie să muncești mai mult decât să vorbești”, spune arhitecta-șefă a orașului Chișinău Svetlana Dogotaru la solicitarea viceprimarului de a fi suspendată din funcție.

După două zile, pe 17 iunie, Victor Chironda anunță că primarul general, Ion Ceban, a dispus o anchetă de serviciu în adresa sa prin care solicită crearea unui grup de lucru (din șase persoane) care are drept scop „elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu a dlui Victor Chironda, viceprimar al mun. Chișinău, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”. În același timp, Victor Chironda spune că în această perioadă a fost bolnav de COVID-19.

Amintim că pe 30 martie 2021, Pretura sectorului Centru a făcut anunț despre consultări publice de demolare a hotelului Național și de construcție a unui complex multifuncțional în locul acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente