(video) Prezența la vot și afișarea rezultatelor. Lucruri pe care să le știi despre pregătirile pentru alegeri (partea I)

valeria

Pregătirile pentru procesul electoral încep cu mult timp înainte de scrutin. Pentru ca în ziua X toate detaliile tehnice să fie bine puse la punct, iar procesul electoral să nu aibă de suferit din cauza unor deficiențe sau imprevizibilități, Alexandru Balmoș, șeful direcției IT a CEC, alături de echipa sa, muncesc de mai bine de câteva luni înainte de alegeri. În primul episod vrem să vă familiarizăm cu pregătirile care au loc la CEC înainte de alegeri, pentru ca în ziua cu pricină să putem vizualiza pe ecrane, prin intermediul unei interfețe drăguțe, prezența la vot și rezultatele în timp real.

Șeful direcției IT a CEC ne-a spus despre pregătirea celor peste 4 500 de laptopuri care vor fi distribuite la toate secțiile de votare și prin intermediul cărora operatorii vor putea să introducă datele. De asemenea, am vorbit despre procesul de contruire și testare a platformei, cum sunt împărțite rolurile în echipă, dar și unde se stochează toate datele obținute în ziua scrutinului.

Vedeți materialul în link-ul video.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente