(foto) Bălțiul, comoara istorică a Moldovei. 13 locații istorice pe care neapărat să le vizitezi

61a1e3cf-c84c-4a58-9f71-7a2196ea69f2 (1)

Municipiul Bălți este al doilea oraș de importanță națională după Chișinău, însă aspectul istoric al acestuia, din păcate, nu este valorificat pe deplin de întreaga societate. Ce știi despre Bălți? Ah! Drumuri proaste sau говорите, пожалуйста, по-русски! Eu sunt originar din Bălți și recunosc că singur nu am știut prea multe despre istoria orașului meu, dar în procesul de cercetare pentru crearea itinerarului turistic, am avut un sentiment de „uau!”. Pe această cale, te invit să tragi o fugă pe la Bălți pentru vreo trei ore (atât va dura explorarea centrului istoric) și te vei convinge că acest oraș merită să fie inclus pe harta destinațiilor turistice din Moldova.

Platforma TELEPORTRAVEL.com a publicat un nou itinerar turistic care te va duce la Bălți, în centrul istoric al orașului.

Vreau să-ți prezint orașul Bălți dintr-o altă perspectivă. Accesând acest itinerar exclusiv, vei avea ocazia să te scufunzi în centrul istoric al Capitalei de Nord, vei merge pe cea mai mare stradă pietonală din Moldova, vei afla istoria renumitului tanc sovietic amplasat în centrul orașului, vei admira unul dintre cele mai frumoase monumente arhitecturale din Moldova și, cireașa de pe tort, vei vedea clădirea în care a fost semnată prima Declarație de Unire a Basarabiei cu România în anul 1918.

Pe lângă locațiile pregătite de mine, vei afla și curiozități despre Bălți. Hmmm… bine îți dau un spoiler. Bălțiul este singurul oraș din Moldova care este înfrățit cu un oraș din Coreea de Nord. Bine, sunt curiozități mai pozitive, promit. De exemplu, la Bălți a fost semnată prima Declarație de Unire a Basarabiei cu România. Îți voi arăta și clădirea unde acest eveniment istoric a avut loc.

Înainte de a ajunge la Bălți, te sfătuiesc să cumperi un lacăt pe care să lași un autograf cu numele persoanelor care au parcurs acest itinerar. Dacă vei achiziționa itinerarul, vei afla pentru ce e nevoie acest lucru.

Cum poți ajunge la Bălți?

#1. Cu avionul, doar dacă ai un avion personal de dimensiuni mici. Aeroportul Internațional „Bălți-Leadoveni” ar putea fi locul unde vei putea ateriza.

#2. Cu ruta obișnuită din localitatea ta (maxi-taxi).

#3. Cu mașina proprie.

#4. Cu transportul public dacă ești originar(ă) din Bălți. Vei avea nevoie de el pentru a ajunge la punctul de start al itinerarului.

Dacă vii cu transportul public de la gara auto, atunci urcă în maxi-taxiurile 1, 8, în autobuzul 25 sau în troleibuzele 1, 3, 4 și coboară la stația de la primărie, apoi coboară în vale până ajungi la Catedrala „Sfântul Nicolae” (circa 100 de metri). De asemenea, poți comanda un taxi prin aplicațiile specializate.

Excursia ta va începe de la Catedrala „Sfântul Nicolae”. Acolo va fi o parcare gratuită sau te poți parca vizavi de catedrală, lângă Primăria Bălți.

Itinerarul „Bălțiul, comoara istorică a Moldovei” include 13 locații (biserici, parcuri, clădiri istorice, monumente de arhitectură de importanță națională. Pentru a cumpăra itinerarul accesează acest link.

Dorim să menționăm că TELEPORTRAVEL este mereu în căutare de noi autori care ar dori să creeze trasee noi și captivante. Dacă doriți să vă împărtășiți cu ruta pregătită de voi și să câștigați bani în plus din vânzarea acestora, scrieți-ne un mesaj pe Facebook sau pe Instagram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente