(doc) Victor Chironda, investigat de șase colegi de la primărie de ce a lipsit de la muncă

main

Viceprimarul Capitalei Victor Chironda anunță că primarul general, Ion Ceban, a dispus o anchetă de serviciu în adresa sa prin care solicită crearea unui grup de lucru care are drept scop „elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu a dlui Victor Chironda, viceprimar al mun. Chișinău, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”. În același timp, Victor Chironda spune că în această perioadă a fost bolnav de COVID-19.

„Îmi pare foarte rău că în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine pentru că am fost bolnav de COVID-19”, ține să menționeze Chironda.

Amintim că această dispoziție vine la două zile distanță după de viceprimarul Capitalei Victor Chironda a solicitat suspendarea din funcție a arhitectei-șefe a orașului Chișinău Svetlana Dogotaru și inițierea unei proceduri de anchetă în adresa ei și a executorilor care ar fi falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie 2021, contribuind astfel la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.

În același timp, primarul Capitalei Ion Ceban a ținut să menționeze despre această situație în cadrul unui live pe Facebook, adresându-i-se lui Victor Chironda: „Era bine dacă nu lipsea nemotivat de la lucru zile întregi, dumnealui a zis că se alfa într-o zonă pentru care ar avea motivație. Vreau și eu să aflu motivațiile”.

La rândul ei, Svetlana Dogotaru a venit și ea cu o reacție în acest sens.

„Această situație o văd ca una de sorginte politică, o încercare de a primi o ofertă pe lista vre-unui partid cu șanse de trecere în parlament. Acolo e mult mai interesant decât la primărie, unde trebuie să muncești mai mult decât să vorbești”, spune arhitecta-șefă a orașului Chișinău Svetlana Dogotaru la solicitarea viceprimarului de a fi suspendată din funcție.

Amintim că pe 30 martie 2021, Pretura sectorului Centru a făcut anunț despre consultări publice de demolare a hotelului Național și de construcție a unui complex multifuncțional în locul acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente