Doar moldovenii vaccinați și cei care au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile vor fi scutiți de carantină în România

main-25

Ambasada României în Republica Moldova a anunțat noi modificări privind intrarea moldovenilor în țara vecină. Conform acesteia, din 1 iunie, toți deținătorii pașapoartelor biometrice pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei, însă nu toți moldovenii vor fi scutiți de carantina de 14 zile, așa cum se anunțase cu patru zile în urmă. 

„Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale”, se arată în comunicatul emis de ambasadă.

În carantină nu sunt plasate nici persoanele care vin din Republica Moldova și au cetățenie română. Aceștia nu trebuie să prezinte dovada vaccinării la intrare în țară sau alte documente privind COVID-19.

E de menționat că pe 31 mai, Ambasada Română a anunțat că, începând cu 1 iunie, toți moldovenii vor putea intra în România cu pașapoarte biometrice, fără a impune anumite condiții.

„Având în vedere că Republica Moldova figurează încadrată în «zona verde», persoanele care intră în România din această țară, nu prezintă simptomatologie specifică și nu au călătorit în ultimele 14 zile într-una sau mai multe țări din «zona galbenă» sau «zona roșie» nu vor fi plasate în carantină”, se menționa în mesajul precedent al ambasadei României în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente