PDM a fost înregistrat oficial pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Cine sunt candidații înscriși

pdm-2

Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul Democrat din Moldova în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate. Membrii CEC au aprobat lista candidaților.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Partidul Democrat din Moldova a desemnat 103 candidați la funcția de deputat. Lista cuprinde 55 de bărbați și 48 de femei.

„Se înregistrează lista de 103 candidați la funcția de deputat al Parlamentului Republicii Moldova pentru alegerile parlamentare anticipate. Se înregistrează simbolul pentru imprimarea pe buletinul de vot. Se confirmă în calitate de reprezentant cu drept de vot reprezentativ în CEC, pe durata campaniei electorale, Artiom Gușa. Se confirmă în calitate de persoană responsabilă de finanțe, trezorerie Nina Scutaru”, a declarat vicepreședintele CEC Vladimir Șarban.

Primii 10 candidați pe listă sunt: Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Monica Babuc, Ghenadie Buza, Mihai Olărescu, Nicolae Ciubuc, Svetlana Rotundu, Ion leucă, Valentina Rotaru și Natalia Roșca.

Amintim că, la momentul dat, CEC a înregistrat următoarele partide și blocuri electorale pentru anticipate:
# Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”;
# Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
# Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
# Partidul Politic „Șor”;
# Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;
# Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
# Partidul Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”.

Pe 28 aprilie Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentului. Ulterior acestei decizii, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și că în data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente