Ceban: „Dansurile în formă de protest ale copiilor de la Codreanca au fost auzite”

FotoJet (1)

După ce copiii de la Codreanca au dansat în formă de protest, primarul Capitalei menționează că scuarul din preajma Universității Ion Creangă și a Clubului Sportiv de Dans Codreanca va reveni în domeniul public al municipiului Chișinău.

„În acest sens am întreprins toate măsurile în ultima perioadă. Din 2015 luptăm ca pe acest petic de pământ să nu apară un monstru de clădire care urmează să fie construită după ce pământul a fost preluat abuziv. Scuarul urmează să fie amenajat și modernizat!”, menționează Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Decizia de astăzi urmărește protejarea proprietății municipale prin trecerea din domeniul privat în domeniul public, care este mai protejat în conformitate cu legislația în vigoare.

„Pe parcursul anilor mai multe spații au fost preluate prin scheme frauduloase, cu ocuparea abuzivă a terenurilor inclusiv a spațiilor verzi, exemplu este și Restaurantul Doina cu care Primăria Municipiului Chișinău este în proces de judecată”, susține primarul Capitalei.

În prezent, Primăria Municipiului Chișinău a inițiat mai multe procese care urmăresc trecerea bunurilor ce constituie proprietatea municipiului din domeniul privat în domeniul public pentru a nu putea fi privatizate și utilizate în scheme frauduloase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente