Peste 750 de medici au fost vaccinați astăzi împotriva COVID-19

test covid (4)

În prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, 751 de persoane au primit vaccinul AstraZeneca. Este vorba de cadrele medicale din secțiile ATI și reanimare. Despre aceasta a anunțat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Alexei Ceban.

Campania de imunizare a început de dimineață, la orele 10.00, în centrele de vaccinare a instituțiilor spitalicești.

„La moment, la ora 16.30 am avut vaccinați 751 de persoane din cadrul instituțiilor medicale, aceștia reprezintă persoanele din secțiile ATI și reanimare, secțiile COVID-19 și cei care au un grad sporit de infectare cu COVID-19”, spune Alexei Ceban.

Acesta a menționat că zilnic se vor anunța câte persoane au fost vaccinate.

Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 63-90 %, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente