Tinerii activi din Măcărești au un centru comunitar unde vor organiza evenimente și vor face voluntariat pentru comunitate

IMG-6aff1631db622165bdfe1fdaf9435f81-V

La data de 17 ianuarie, Centrul Comunitar Măcărești și-a deschis larg ușile tineretului local. Această organizație a luat naștere în cadrul proiectului Get In – Inclusion of Youngsters in Community Life, implementat de către Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova.

Grupul de inițiativă care cu ceva timp în urmă lupta pentru implicarea tinerilor în viața comunitară, a sărbătorit deschiderea oficială a Centrului Comunitar în cadrul căruia activează.

În cadrul ceremoniei de deschidere, echipa AVI-Moldova a prezentat publicului ideea creării unui astfel de centru, care este rolul acestuia și oportunitățile pe care le oferă. „Echipa noastră are drept scop promovarea oportunităților pentru tineri prin intermediul voluntariatului, precum și a spiritului civic la nivel comunitar”, spune Dumitru Stoica, membru al Centrului Comunitar Măcărești. 

„Pentru a ne realiza misiunea, organizăm evenimente comunitare, precum cursuri educaționale, acțiuni de mobilizare pentru activități ecologice și de binefacere, dar și alte activități pentru comunitate”, adaugă Nionela Suciu, care la fel este membră în cadrul Centrului Comunitar Măcărești și afirmă cu certitudine că activitatea echipei sale nu se oprește aici. „Vom continua să ne dedicăm timpul și cunoștințele  pentru a aduce o schimbare în comunitatea în care trăim”.

 „De asemenea ne străduim  să ducem o activitate transparentă și utilizăm rețelele de socializare pentru a distribui chiar și cea mai neînsemnată informație pe care o dispunem”, a adăugat la final Mădălina Gheorghiță, o altă membră a Centrului Comunitar Măcărești.

Este evident că vom mai auzi despre activitățile desfășurate de acești tineri , care s-au aventurat la „Cursă de biciclete”, „Campanii de curățenie” și „Concursuri intelectuale”. Astăzi însă este despre deschiderea oficială care s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor de siguranță în contextul situației epidemiologice din țară.

„Atitudinea înseamnă forță, iar forța suntem noi, tinerii pro-activi”, a constat într-un final întreaga echipă a Centrului Comunitar Măcărești.

Autoare: Alina Zibrițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente