Forumului național de guvernanța Internetului din Moldova vă invită la o conferință online. Contribuie cu ideile și sugestiile tale la eveniment

Foto 2

În timpul crizei provocate de COVID-19, Internetul a fost esențial pentru viața noastră în moduri pe care nu ni le-am fi putut imagina până de curând. Acest lucru a demonstrat valoarea imensă pe care Internetul o aduce societății, sporind în același timp conștientizarea lacunelor și a preocupărilor cu privire la implicațiile pentru confidențialitate, securitate și multe altele. Anul acesta, Forumul de guvernanță a Internetului din Moldova va avea loc ca o conferință de două zile (atât în format live, cât și online) în zilele de 23 și 24 noiembrie.

Agenda MIGF 2020 include următoarele domenii principale:
# guvernanța Internetului în contextul transformării digitale;
# confidențialitate versus libertate în spațiul digital – drumul către echilibru;
# lecțiile învățate de COVID-19 – trebuie să fim mai digitali;
# dreptul constituțional la accesul la Internet: experiența altor țări și constatări pentru Moldova;
# internetul obiectelor, inteligența artificială, digitalizarea/mobilitatea afacerilor și alte noi oportunități ale Internetului – adoptarea experienței internaționale la nivel național;
# încredere și securitate în spațiul Internet;
# foaie de parcurs națională și cooperare regională;
# utilizarea Internetului în contextul standardelor europene pentru protecția datelor cu caracter personal;
# experiență națională de conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și noi modele de securitate;
# impactul Internetului – fenomene negative ca infracțiuni informatice, propagandă, știri false;
# experiența specifică regională și națională în depășirea lor;
# igiena cibernetică – construirea unei culturi a siguranței digitale (eveniment în cadrul programului).

Versiunea preliminară a subiectelor Agendei Forumului a fost elaborată pe baza unei serii de discuții cu reprezentanți ai comunității din diferite grupuri de părți interesate: societatea civilă, comunitatea tehnică și mediul academic, sectorul privat, guvernul și sectorul public. Ideile și sugestiile dvs. pentru MIGF 2020 pot fi trimise prin formularul de sugestii de pe site-ul evenimentului (www.igf.md) sau utilizând canalele de socializare.

Toți cei care sunt interesați să discute aspecte actuale ale guvernanței Internetului sunt invitați să participe la inițiativa națională. Pentru a vă înregistra, utilizați formularul online de pe site. Participanții înregistrați vor primi detaliile conexiunii pentru a se alătura acestei întâlniri prin e-mail. Toate informațiile relevante vor fi de asemenea disponibile pe site-ul web MIGF 2020.

Reamintim și despre posibilitatea conectării la IGF global al Organizației Națiunilor Unite 2020. A 15-a reuniune anuală va fi găzduită online de Națiunile Unite. Programul se dezvoltă în jurul celor patru piste tematice principale:
# date;
# mediu;
# incluziune;
# încredere.

Tema „cooperării digitale” și foaia de parcurs a secretarului general al ONU pentru cooperarea digitală vor avea de asemenea un rol important. Reuniunea va fi deschisă oficial pe 9 noiembrie și se va închide pe 17 noiembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente