(foto) Idei creative de măști de protecție care să aibă și mesaje civice cu îndemnul de a ieși la vot

valeria-1

V-am povestit în nenumărate rânduri despre cât e de important să mergem la vot în siguranță, iar asta înseamnă inclusiv să purtăm măști de protecție pe durata aflării noastre în secția de votare. Chiar dacă atunci când vom vota trebuie să respectăm o serie de reguli, asta nu înseamnă că nu ne putem manifesta creativitatea, creându-ne măști personalizate cu îndemnuri civice.

Dacă de la începutul pandemiei toată lumea purta măști medicale, atunci acum vedem o gamă de măști creative și deosebite. În acest articol îți vom descrie cum să-ți faci singur(ă) o mască personalizată și îți vom sugera câteva mesaje pe care să le aplici pe acest accesoriu necesar.

#1. Înainte de a începe producerea măștii, asigură-te că ai o pânză cât mai deasă, cu cât mai multe ochiuri pe centimetru pătrat și împăturește-o de multe ori pentru a-i crește capacitatea de filtrare.

Urmează etapa de fixare a elasticului sau a benzilor care își vor îndeplini funcția stabilită. Dacă vrei să te evidențiezi și la acest capitol, poți merge la un magazin de rechizite de birou ca să-ți cumperi elastice colorate și, totodată, ia-ți o cariocă de calitate. Este important ca cerneala ei să nu se șteargă după fiecare respirație și să nu aibă un miros pătrunzător.

#2. Acum, urmează etapa cea mai interactivă. Pânzei, pe care ai ales-o în calitate de viitoarea mască, îi poți oferi un design futurist, îi poți aplica abțibilduri cu personaje îndrăgite, îi poți atașa niște aripi, elice din hârtie sau pânză etc. Doar că nu le pune în zona prin care respiri. Dacă ai talent de pictor (pictoriță), atunci desenează imagini care te caracterizează.

#3. Și cel mai important lucru este ca masca pe care o vei confecționa să fie purtată corect. Altfel, toate încercările tale de a fi în centrul atenției vor fi zadarnice.

#4. În continuare, te ajutăm să aplici și mesaje de îndemn pentru ca ceilalți să meargă la vot.

– Fii trendy, votează!

– Azi merg doar la vot!

– Îți place masca? Hai cu mine!

– Vreau să fiu de folos, nu de prisos.

– Avem ce votăm.

– Votez ca să nu rămân mască.

Îți amintim că înainte să mergi la secția de votare, asigură-te că iei cu tine o mască de protecție, pix personal și un dezinfectant propriu (dacă îl ai). De asemenea, manifestă un comportament respectuos față de personalul secției de votare, permite să-ți fie măsurată temperatura corpului. Totodată, evită îmbrățișările, dezinfectează-ți mâinile la intrarea și la ieșirea din secția de votare și păstrează distanța fizică.

Acest material face parte din campania de informare pentru alegerile prezidențiale 2020 „Votează responsabil, votează în siguranță”, desfășurată în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală și cu susținerea generoasă a USAID Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente