Belarus: Svetlana Tihanovskaia a fost inclusă pe listele persoanelor urmărite pentru instigare la răsturnarea ordinii constituționale

svetlana-tihanovskaia-sustine-ca-nar-candida-in-caz-de-noi-alegeri-prezidentiale-in-belarus-155466-1598089652
Foto: 24tv.ua

Fosta candidată la fotoliul de președinte din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a fost inclusă pe lista de căutări interstatale în temeiul articolului privind apelurile la răsturnarea ordinii constituționale, scrie Current Time.

„În registrele de căutare ale Băncii de Informații Interstatale, există informații despre Tihanovskaia S.G., care a fost inclusă pe lista de căutări interstatale a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Belarus pentru săvârșirea unei infracțiuni în conformitate cu partea 3 a articolului 361, «Instigare pentru răsturnarea sau modificarea ordinii constituționale a Republicii Belarus», ceea ce se egalează cu o infracțiune împotriva statului”, citează agenția răspunsul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei.

Pe 7 octombrie, Ministerul rus al Afacerilor Interne a inclus-o pe Tihanovskaia în lista persoanelor căutate la nivel interstatal. Departamentul a explicat că agențiile de aplicare a legii din Rusia nu au inițiat nicio cauză penală împotriva lui Tihanovskaia și a fost inclusă în baza de date a persoanelor căutate din inițiativa unui alt stat, cel mai probabil Belarus. Ministerul Afacerilor Interne din Belarus a confirmat apoi că Tihanovskaia a fost inclusă pe lista de căutări interstatale, dar nu a venit cu detalii.

Pe 13 octombrie, Svetlana Tihanovskaia i-a anunțat lui Alexandr Lukașenko un „ultimatum popular”: el trebuie să demisioneze până pe 25 octombrie. Ea a subliniat că, dacă cerințele nu sunt îndeplinite înainte de această dată, „întreaga țară va ieși în stradă”, iar pe 26 octombrie va începe o grevă națională a tuturor întreprinderilor, toate drumurile vor fi blocate, iar vânzările în magazinele de stat se vor prăbuși.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente