Andrei Năstase îi cere Maiei Sandu să renunțe la cursa electorală: „Îi solicit să mă susțină”

Sandu Npstase

Candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale din acest an, Andrei Năstase, a venit cu o propunere către candidata PAS, Maia Sandu, cerându-i să renunțe la cursa electorală și să-l susțină în continuare pe el în lupta pentru funcția de președinte al țării.

Năstase face referințe la anumite sondaje, menționând că Maia Sandu nu are șanse să-l învingă pe Igor Dodon.

„Ca atare, în nume personal și având mandat deplin din partea Platformei Demnitate și Adevăr, îi propunem doamnei Maia Sandu:
1. revenirea PAS în cadrul Blocului ACUM în vederea consolidării forțelor proeuropene, stabilirea unei liste comune pentru alegerile parlamentare anticipate;
2. îi solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon. În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximală implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016;
3. mă angajez public ca, imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, să demarez procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea doamnei Maia Sandu în una dintre funcțiile centrale ale statului”, se arată în adresarea oficială emisă de PPDA.

Contactată de presă, atât Maia Sandu, cât și colegii de partid au refuzat să comenteze această solicitare.


Reamintim că, pe 1 noiembrie, curent, în Moldova se vor desfășura alegeri prezidențiale. În cursa electorală sunt înscriși opt candidați: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal), Tudor Deliu (PLDM).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente